Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ

ΠΗΓΗ : http://matiespellas.gr

ΛΑΡΙΣΑ: (Ανταπόκριση)
Με την συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των εννέα (9) αρχικά ομίλων και από Δευτέρα και του εκπροσώπου του Ομίλου της Κρήτης (10ος), πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Παρκ της Λάρισας, η συνεδρίαση της νέας συντονιστικής επιτροπής της Δ Εθνικής,
μέσα από την οποία ξεκινάει πλέον η λεγόμενη «επανάσταση» των φτωχών συγγενών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, στέλνοντας πλέον το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό είναι αποφασισμένες να διεκδικήσουν με κάθε μέσο αυτά που δικαιούνται εδώ και τέσσερα χρόνια από την Πολιτεία και να διατρανώσουν ότι οι όποιες αποφάσεις που παίρνει η ΕΠΟ πρέπει απ’ εδώ και πέρα να λαμβάνεται υπ’ όψη και η άποψη των σωματείων της κατηγορίας αυτής και όχι ερήμην τους.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν, από τον 1ο όμιλο ο Γιώργος Καλαποτλής, από τον 2ο ο Στέφανος Ηλιάδης, από τον 3ο ο Αριστείδης Ματσούκας, από τον 4ο ο Σπύρος Αγγελόπουλος, από τον 5ο ο Παναγιώτης Χριστάκης, από τον 6ο ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και τους ομίλους 7ο, 8ο και 9ο εκπροσώπησε ο Μανώλης Βουλκίδης, επικεφαλής της επιτροπής των ομίλων αυτών στην οποία συμμετέχουν και οι Γιώργος Τριδήμας (Αιφάλεω) κι Νίκος Μπάρμπης (Άγιος Ιερόθεος).

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση της ολομέλειας της συντονιστικής επιτροπή διήρκησε περίπου τέσσερις, κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα αιτήματα – προτάσεις των ομάδων και των δέκα ομίλων, προχωρώντας και σε μία πρώτη κωδικοποίησή τους. Τα κυριότερα από τα αιτήματα αυτά είναι:

1. Άμεση απόδοση της φετινής επιχορήγησης και μέχρι τον Μάιο οι επιχορηγήσεις των υπολοίπων τριών (3) ετών.

2. Οι διαιτητές, παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας να πληρώνονται από την ΕΠΟ και όχι από τις ομάδες. Άμεση εφαρμογή.

3. Τα έξοδα μετακίνησης να πληρώνονται από την ΕΠΟ (όπως γίνονται στις μεγαλύτερες κατηγορίες).

4. Όχι στα εξοντωτικά πρόστιμα. Δεν είναι δυνατόν για το ίδιο κατηγορητήριο να αθωώνονται ομάδες της Super League και ομάδες της Δ΄ Εθνικής να πληρώνουν πρόστιμα από 3-5 χιλιάδες ευρώ.

5. Οικονομική ενίσχυση από Σούπερ Λίγκα.

6. Χορηγία από ΟΠΑΠ.

7. Εκπροσώπηση των ομάδων της Δ΄ Εθνικής στην επιτροπή πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής. Δεν είναι δυνατόν να παίρνονται αποφάσεις στην μέση της περιόδου για αναδιάρθρωση και να το μαθαίνουμε από τις εφημερίδες.

8. Επαναφορά του μέτρου για απαγόρευση τηλεοπτικών μεταδόσεων από 3 μέχρι 5 ώστε να αυξηθούν τα εισιτήρια των αγώνων μας.

9. Αξιόπιστο πρωτάθλημα-Ξεκάθαρες διαδικασίες-Σωστός προγραμματισμός-Οικονομική διαφάνεια.

10. Τι γίνονται τα χρήματα από την δήλωση συμμετοχής, από τα πρόστιμα, από τις κάρτες, από το ποσοστό των εισιτηρίων;

11. Αποστολή των αιτημάτων και προτάσεων μας σε όλες τις ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας. Να πέσουν οι μάσκες. Να ξέρουμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι.

12. Να στέλνετε αντίγραφο της έκθεσης των παρατηρητών διαιτησίας στις ομάδες και να δημοσιεύεται η βαθμολογία των διαιτητών.

13. Επιστροφή του 40% του ποσού που συγκεντρώνει κάθε χρόνο η ΕΠΟ από τις χρηματικές ποινές.

14. Να φθάσουν και μέχρι την αποχή από το πρωτάθλημα άμεσα και όταν κρίνει η επιτροπή ότι δεν εισακούστηκαν από κανένα τα αιτήματα που θα κατατεθούν.

Μετά την τετράωρη συζήτηση αποφασίστηκε κατ’ αρχάς να μην εκλεγεί κάποιο προεδρείο της συντονιστική επιτροπής και να συμμετέχουν όλα τα μέλη στις επαφές που θα γίνουν με τα θεσμοθετημένα όργανα, τόσο στο αθλητικό κομμάτι (ΕΠΟ), όσο και πολιτικό (ΓΓΑ). Αντίθετα αποφασίστηκε να πάρει νόμιμη μορφή το όργανο αυτό, κάτι που θα αναλάβουν να το κάνουν νομικοί με γνώση σε τέτοια θέματα. Επίσης αποφασίστηκε να εξεταστεί και στην επόμενη συνεδρίαση αν είναι χρήσιμο να γίνει εκλογή ενός προεδρείου.

Σε δελτίο τύπου, που εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή των ομάδων της Δ Εθνικής κατηγορίας αναφέρονται τα παρακάτω:

« Σήμερα (χθες), Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στο ξενοδοχείο Park της Λάρισας, συνεδρίασε για πρώτη φορά η συντονιστική επιτροπή των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής κατηγορίας. Η επιτροπή απαρτίζεται από τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους και από του 10 ομίλους της κατηγορίας, που ορίστηκαν στις κατά τόπους συνελεύσεις των ομάδων των ομίλων αυτών

Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που ταλανίζουν την κατηγορία και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Η δημιουργία θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί όλες τις ομάδες της Δ Εθνικής, την οποία θα εξετάσουν νομικοί με τους οποίους θα γίνει επαφή για να αναλάβουν τη νομιμοποίησή του έτσι ώστε να είναι καθ’ όλα νόμιμες οι όποιες αποφάσεις του οργάνου αυτού.
  2. Να προχωρήσει η επιτροπή στην κατάθεση αίτησης άμεσης ακρόασης από το πρόεδρο και το Δ. Σ. της ΕΠΟ, όπως και με τον πρόεδρο και την επιτροπή Δ Εθνικής της ομοσπονδίας.

Τέλος, η συντονιστική επιτροπή της Δ Εθνικής ευχαριστεί την διεύθυνση του ξενοδοχείου Park για την φιλοξενία που της παρείχε και βέβαια για την αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: