Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Το ρεπορτάζ είναι από το http://dramagoal.gr

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η δεξαμενή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι το ερασιτεχνικό, που διαχρονικά τροφοδοτεί τις «μεγάλες» κατηγορίες με νεαρά παιδιά. Όμως, μόνο με νεαρά παιδιά τις τροφοδοτεί; Διότι είναι αλήθεια ότι η ΕΠΟ συγκεντρώνει ένα δυσθεώρητα υψηλό ποσό από το πρωτάθλημα της Δ' Εθνική και τις -περίπου- 160 ομάδες του.

Κάθε χρόνο τα σωματεία καλούνται να ξοδέψουν εκατοντάδες ευρώ (και πολλές φορές χιλιάδες εκατοντάδων ευρώ) για συμμετοχή στο πρωτάθλημα και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, για διαιτησίες, για παρατηρητές διαιτησίας, για πρόστιμα που επιβάλλει η πειθαρχική επιτροπή, χωρίς βέβαια να συνυπολογίζονται και τα λοιπά έξοδα που συνθέτουν τον μπάτζετ για μία αγωνιστική περίοδο.

Όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΠΟ και η Πολιτεία παρέχουν ελάχιστη έως μηδαμινή οικονομική ενίσχυση, είτε άμεση είτε έμμεση. Τα τεράστια προβλήματα, που έχουν φέρει οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε, έχουν οδηγήσει σε τέλμα του παράγοντες των σωματείων, οι οποίοι από εκεί που «έριχναν νερό στο κρασί τους», πλέον είναι έτοιμοι να σηκώσουν το... λάβαρο της επανάστασης.

Ήδη έλαβαν χώρα οι πρώτες συναντήσεις σε Αθήνα και Αλεξάνδρεια Ημαθίας για τους ομίλους 6-9 και 1-5, αντίστοιχα. Η αρχή έγινε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Αιγάλεω, όπου εκπρόσωποι από συνολικά 55 (!) ομάδες έδωσαν το «παρών», προκειμένου να σχεδιάσουν τις κινήσεις της επόμενης ημέρας.

Συστήθηκε τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους Νίκο Μπάρμπη (Αγιος Ιερόθεος), Γιώργο Τριδήμα (Αιγάλεω), Μανώλη Βουλκίδη (Αθηναϊκός) και με αναπληρωματικά μέλη τους Γιώργο Ακτίπη (ΠΑΟΚ Γλυφάδας), Γιώργο Φιοραβάντη (Τριγλία Ραφήνας), Μηνά Χατζηαντωνίου (Κερατσίνι), η οποία θα προχωρήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με την επιτροπή των ομίλων του Βορρά αλλά και αυτού της Κρήτης (10ος όμιλος).

Κάτι ανάλογο συνέβη και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 15 Δεκεμβρίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (με την παρουσία και του εκπρόσωπου του Νότου Μανώλη Βουλκίδη), όπου εξελέγη πενταμελής συντονιστική επιτροπή (1 μέλος από κάθε όμιλο), μέχρι να συγκροτηθεί μόνιμη και νόμιμη Επιτροπή για την Δ Εθνικής κατηγορία και ήδη όπως είναι γνωστό, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και στους πέντε ομίλους του Βορρά και όλοι αναμένουν την συνάντηση όλων των εκπροσώπων στη μέση της Ελλάδας, Λαμία ή Βόλος, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα αιτήματα που θα τεθούν τόσο προς της ΕΠΟ και βέβαια και προς την Πολιτεία.

Με άλλα λόγια, τα σωματεία της Δ' Εθνικής είναι αποφασισμένα, πλέον, να ιδρύσουν το δικό τους συνδικαλιστικό όργανο, που θα υπερασπίζεται και θα διεκδικεί τα δικαιώματά τους. Μάλιστα, οι παράγοντες προτίθενται να προχωρήσουν μέχρι και σε αποχή από το πρωτάθλημα, εφόσον η διοργανώτρια αρχή δεν αναλάβει κάποιο μέρος από τα δυσβάσταχτα έξοδα που επιβαρύνουν τους συλλόγους.

Παράλληλα, υπάρχει και μια σειρά από άλλα αιτήματα, που θα συζητηθούν εκ νέου και θα κατατεθούν στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και στην ΕΠΟ στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: