Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ


Το Σάββατο 15/1 στην Λάρισα, θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων των (10) δέκα ομίλων της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και θα γίνει εκλογή του προεδρείου που θα αναλάβει να ξεκινήσει τις επαφές με την ΕΠΟ και την Πολιτεία. 

Ενημερωτικά και μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σ΄ όλους τους ομίλους της κατηγορίας και όπου εκτός από την εκλογή του εκπροσώπου και αναπληρωτή του, καταγράφηκαν και τα κυριότερα από τα αιτήματα που θα θέσει το προεδρείο προς τα θεσμικά όργανα, είναι τα παρακάτω:
1. Άμεση απόδοση της φετινής επιχορήγησης και μέχρι τον Μάιο οι επιχορηγήσεις των υπολοίπων (3) τριών ετών.
2. Οι διαιτητές, παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας να πληρώνονται από την ΕΠΟ και όχι από τις ομάδες. Άμεση εφαρμογή.
3. Τα έξοδα μετακίνησης να πληρώνονται από την ΕΠΟ (όπως γίνονται στις μεγαλύτερες κατηγορίες).
4. Όχι στα εξοντωτικά πρόστιμα. Δεν είναι δυνατόν για το ίδιο κατηγορητήριο να αθωώνονται ομάδες της Super League και ομάδες της Δ΄ Εθνικής να πληρώνουν πρόστιμα από 3-5 χιλιάδες ευρώ.
5. Οικονομική ενίσχυση από Σούπερ Λίγκα.
6. Χορηγία από ΟΠΑΠ.
7. Εκπροσώπηση των ομάδων της Δ΄ Εθνικής στην επιτροπή πρωταθλήματος Δ΄Εθνικής. Δεν είναι δυνατόν να παίρνονται αποφάσεις στην μέση της περιόδου για αναδιάρθρωση και να
το μαθαίνουμε από τις εφημερίδες.
8. Επαναφορά του μέτρου για απαγόρευση τηλεοπτικών μεταδόσεων από 3 μέχρι 5 το απόγευμα, ώστε να αυξηθούν τα εισιτήρια των αγώνων μας.
9. Αξιόπιστο πρωτάθλημα-Ξεκάθαρες διαδικασίες-Σωστός προγραμματισμός-Οικονομική διαφάνεια.
10. Τι γίνονται τα χρήματα από την δήλωση συμμετοχής, από τα πρόστιμα, από τις κάρτες, από το ποσοστό των εισιτηρίων;
11. Αποστολή των αιτημάτων και προτάσεων μας σε όλες τις ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας. Να πέσουν οι μάσκες. Να ξέρουμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι.
12. Να στέλνετε αντίγραφο της έκθεσης των παρατηρητών διαιτησίας στις ομάδες και να δημοσιεύεται η βαθμολογία των διαιτητών.
13. Επιστροφή του 40% του ποσού που συγκεντρώνει κάθε χρόνο η ΕΠΟ από τις χρηματικές ποινές.
Επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση για ενοποίηση Γ – Δ Εθνικής
Για όσους παρακολουθούν το κομμάτι της εφημερίδας που ασχολείται με τα δρώμενα της Δ Εθνικής κατηγορίας, θα θυμούνται ότι πριν από τρία χρόνια περίπου και συγκεκριμένα στις 22 Μαΐου 2008 είχαμε αναφερθεί στο θέμα της ενοποίησης των κατηγοριών Γ και Δ Εθνικής και μετά την ανάσυρση (σκονισμένη) από τα συρτάρια, της πρότασης που είχε κάνει η επιτροπή υπό τον Στέλιο Σφακανιάκη, από Μ. Μ. Ε. της Αθήνας, που αναρτήθηκε και στο διαδύκτιο, παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα αυτό, όχι για να κοκορευτούμε, αλλά για να δουν οι αναγνώστες την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε, λόγω της διεξαγωγής εκείνη την χρονιά των εκλογών της ΕΠΟ και της ψηφοθηρίας και δημοσίων σχέσεων, όλων όσων είχαν εμπλακεί στην διαδικασία αυτή:

«Χρειάζεται ριζική αλλαγή σε Γ’ και Δ’ Εθνική

Το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, οφείλει ν’ αλλάξει δομή και οργάνωση, ενώ είναι αναγκαίο να στηριχτεί πολύ περισσότερο από τη διοργανώτρια αρχή. Να δίνει πραγματικά την ευκαιρία στα νέα παιδιά να παίξουν και να διακριθούν. Ίσως αν στην ενδεκάδα γίνει υποχρεωτικό να αγωνίζονται τουλάχιστον έξι παίκτες κάτω των 20 ετών, η κατάσταση να βελτιωθεί σημαντικά. 
Αλλιώς οι ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό θα συνεχίσουν να «στραγγίζουν» οικονομικά και πολύ συχνά να καταρρέουν σε περίπτωση υποβιβασμού τους και πάλι στα τοπικά πρωταθλήματα, αφού δεν θα μπορούν να αντισταθμίσουν την οικονομική αιμορραγία που θα έχουν υποστεί.
Ήδη υπάρχει απόφαση από πλευράς της Ε. Π. Ο. και της Ένωσης Β και Γ Εθνική, να υπάρξει ενοποίηση των δύο πρωταθλημάτων της Γ και Δ Εθνικής, η οποία θα αποφασιστεί πότε θα ισχύσει στην Γενική Συνέλευση των μελών ΄Ενώσεων στις 4 Ιουνίου 2008. Άλλωστε σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις στα Μ. Μ. Ε., ο Βασίλης Γκαγκάτσης προτείνει να προχωρήσει άμεσα αυτή η ενοποίηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το 2002 είχαμε κάνει έναν πενταετή σχεδιασμό για το πρωτάθλημα της Δ Εθνικής κατηγορίας που με το τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται. Την επόμενη περίοδο θα υπάρξουν αλλαγές και η σκέψη μου είναι να ενοποιηθεί η Γ´ Εθνική με τη Δ´ Εθνική και να γίνει μία κατηγορία που θα αποτελείται από τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων ή από τέσσερις ομίλους των είκοσι σωματείων».

Κρατάει στα συρτάρια του την πρόταση ο κ. Πιλάβιος

Στην συγκεκριμένη πρόταση της επιτροπής υπό τον κ. Σφακανιάκη, που ποτέ δεν υιοθετήθηκε και έχει στα συρτάρια του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, γιατί αντέδρασαν οι πρόεδροι μικρών Ενώσεων που έβλεπαν ότι δεν θα έχουν ομάδα σε Εθνική κατηγορία, προβλεπόταν να υπάρχουν μόνο δύο επαγγελματικές κατηγορίες, Α Εθνική με (16) δεκαέξι ομάδες και Β Εθνική με (20) είκοσι ομάδες.
Από την τωρινή Γ Εθνική θα υποβιβαζόντουσαν από δέκα τουλάχιστον ομάδων από κάθε όμιλο απ’ ευθείας στα τοπικά πρωταθλήματα και από την Δ Εθνική θα παρέμεναν στην καινούργια κατηγορία μόνο τρεις ή τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο.
Από τα τοπικά πρωταθλήματα θα προβιβάζοντας το περισσότερο 16 ομάδες, από όλες τις τοπικές Ενώσεις, μέσω αγώνων μπαράζ ανά γεωγραφική περιφέρεια και βέβαια θα αναβαθμίζονταν όλα ο τοπικά πρωταθλήματα της Α ή Α1 κατηγορίας που έχουν. 
Τέλος στην πρόταση γινόταν αναφορά για τη νέα κατηγορία να είναι αμειβομένων ποδοσφαιριστών, αλλά με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μάλλον θα πρέπει να είναι αμιγώς ερασιτεχνών και την διοργάνωση του πρωταθλήματος να αναλάβει η ΕΠΟ. Η νέα κατηγορία θα απαρτίζεται από τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων τουλάχιστον και  η άνοδος στην Β Εθνική θα ήταν συνάρτηση πολλών παραγόντων (οικονομικό πλάνο, υποδομές, γήπεδα κ.λ.π.) για τους τέσσερις πρωταθλητές του κάθε ομίλου. 


ΠΗΓΗ : http://www.ioniansports.gr       http://matiespellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: