Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ, ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- Μόνο 5 λεπτά και πολλά «θα» για την Δ Εθνική


ΠΗΓΗ : http://dramagoal.gr


ΟΡΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, συζητήθηκαν και τα αιτήματα των συλλόγων της Δ Εθνικής, μόλις με τον τεράστιο χρόνο (!) των πέντε λεπτών (τόσο την υπολογίζουν) χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια απόφαση. Ήταν άλλωστε μία επιβεβαίωση των όσων πίστευαν ότι θα συμβεί από πολλές ομάδες της κατηγορίας και αρκετών μελών της συντονιστικής επιτροπής, ότι τα δίκαια αιτήματά τους θα απευθύνονταν σε ώτα μη ακουόντων................
Έτσι η απόφαση για αναβολή της αποχής από τους αγώνες αυτής της Κυριακής, ως δείγμα καλής θέλησης τόσο προς την επιτροπή της Δ Εθνικής, όσο και του συνόλου των μελών του Δ. Σ. της ΕΠΟ, στην χθεσινή συνεδρίαση του οποίου περίμεναν όλοι συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι αοριστολογίες και «θα», αποδεικνύεται ότι ήταν λάθος και βέβαια θα υποβαθμίσει την όλη προσπάθεια τόσο των ομάδων, όσο κύρια την συντονιστικής επιτροπής της Δ Εθνικής κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή της Δ Εθνικής κατηγορίας ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ για τα αιτήματα που τους έστειλε η συντονιστική επιτροπή των σωματείων την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα, τα έθεσε προς συζήτηση και ζήτησε την συμβουλή τους για το πώς μπορούν κάποια από αυτά να ικανοποιηθούν.

Αρχικά στο ζήτημα της αποχής, η εισήγηση του Δ.Σ. ήταν πως η επιτροπή της Δ Εθνικής δεν έχει άλλη επιλογή από το να ορίζει κανονικά τους αγώνες και να τιμωρήσει με μηδενισμό όποια σωματεία δεν θα προσέλθουν να αγωνιστούν. Το αίτημα για τις εξοντωτικές ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς θα θεωρηθεί παρέμβαση στο έργο της. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να υπάρχει εισήγηση για μειωμένες ποινές στον ΚΑΠ αναφορικά με τα ερασιτεχνικά σωματεία, κάτι που μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΟ τον Ιούνιο.

Όσον αφορά τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής της Δ Εθνικής που μπορούν να ικανοποιηθούν, είναι να αυξηθεί το ποσοστό των χρημάτων που επιστρέφεται στα σωματεία στο τέλος της χρονιάς, αλλά και η μείωση του εξοδολογίου της διαιτησίας και των παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας, το οποίο είναι εξευτελιστικό και φθάνει στο υπέρογκο ποσό των 60 ευρώ σε κάθε παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι ο μέσος όρος των εξοδολογίων είναι 850 ευρώ για κάθε παιχνίδι.. Ωστόσο αποφάσεις δεν ελήφθησαν, ενώ η επιτροπή της Δ Εθνικής της ΕΠΟ θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη για να εξετάσει ξανά τις απαιτήσεις των ομάδων της κατηγορίας και βέβαια θα πρέπει να δει τι θα κάνει όταν οι δηλώσεις αποχής θα φθάσουν στο 98% των ομάδων. Ακόμη θα πρέπει να δούμε αν η απειλή του μηδενισμού, την οποία επανέλαβαν και χθες, θα εφαρμοστεί με την πιθανότητα να μην τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα, παρά να κατεβαίνουν να αγωνιστούν περίπου επτά ή οκτώ ομάδες σ΄ όλη την Ελλάδα και οι υπόλοιπες να μηδενίζονται κα να κάνουν μαζικά εφέσεις.

Αναμονή αλλά και …εγρήγορση από την συντονιστική επιτροπή

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ μόνο ικανοποίηση δεν μπορούν να προκαλέσουν, αφού το μοναδικό θετικό σημείο έχει να κάνει με την επιστροφή του 40% του συνολικού ποσού από τις ποινές στο τέλος της σεζόν. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ, ώστε να προχωρήσουν στην έκδοση δελτίου Τύπου μέσω του οποίου θα ενημερώνουν για τις επόμενες ενέργειές τους. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Γιώργου Καλαποτλή (μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωπος του 1ου ομίλου), ο οποίος τόνισε: «Θα περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, που θα μας ενημερώνει για τα όσα συζητήθηκαν στο σημερινό συμβούλιο, θα συνεδριάσουμε σαν Συντονιστική Επιτροπή και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: