Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ www.sportorama,gr


Με σημαντική από πλευράς παρουσίας ομάδων αλλά με αρκετές να μη μπορούν να ξεπεράσουν το πρόβλημα μετακίνησης τους λόγω της κακοκαιρίας πού υπήρχε σε αρκετές περιοχές και βέβαια της πανελλαδικής απεργίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης  η συνάντηση –συγκέντρωση των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής κατηγορίας και ειδικά στους πέντε ομίλους του Βορρά και μετά από την γνωστή πρωτοβουλία πού έγινε από την ομάδα της Α.Ε. Αλεξάνδρειας και μετά την πλήρη απαξίωση της κατηγορίας αυτής , τόσο από την ΕΠΟ όσο και από την πολιτεία η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια έχει σταματήσει την επιχορήγηση των ομάδων και παρόλο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από την συνάντηση –συγκέντρωση των πέντε ομίλων του Βορρά είχε προηγηθεί η συνάντηση –συγκέντρωση πού έγινε στη Αθήνα και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Αιγάλεω το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου και παραβρέθηκαν οι ομάδες του Νότου. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Αθηναϊκού κ. Βουλκίδης μετέφερε τα αιτήματα  τα οποία  καταρχάς έγιναν  και  αποδεκτά από τις ομάδες που συμμετείχαν από τους ομίλους του Βορρά με την κυριότερη διαφοροποίηση να υπάρξει αν όχι άμεσα από την 1η ή 2η αγωνιστική το νέο έτος ακόμη και αποχή από το πρωτάθλημα κάτι βέβαια που θα αποφασιστεί αν συνεχίσει η πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει μια κατηγορία πού απαρτίζετε από εκατόν εξήντα ( 160) ομάδες απ όλη την επικράτεια , αλλά και η Ε.Π.Ο. ως διοργανώτρια αρχή.
Καλό όμως θα ήταν να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τι ήταν αυτό πού προκάλεσε αυτή την πρωτοβουλία της ομάδας της Αλεξάνδρειας να καλέσει όλες τις ομάδες της Δ Εθνικής να συναντηθούν και να δουν πώς θα πρέπει να διεκδικήσουν αυτά πού τους οφείλονται από την Πολιτεία αλλά και πώς θα λύσουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι μεγάλα οι ομάδες πού δυστυχώς έφτασαν να θεωρούνται άτυχες πού συμμετέχουν στο μοναδικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ε.Π.Ο. και τις χρησιμοποιεί για να πληρώνουν οι παράγοντες και να πληρώνονται όλοι αυτοί που νομίζουν ότι προσφέρουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Και μιλάμε για εξοδολόγια  των διαιτητών τα οποία αντί να γίνει προσπάθεια να μειωθούν λόγω της οικονομικής κρίσης ,αυτά αυξάνονται   και μάλιστα προπληρώνονται με τους παράγοντες σε πολλές περιπτώσεις να ματώνουν κυριολεκτικά για να τα πληρώσουν για να γίνουν τα παιγνίδια και να μην μηδενιστούν οι ομάδες τους την στιγμή που οι μεγαλοπαράγοντες του Ελληνικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έχουν παραχωρήσει τα πάντα στο επαγγελματικό , με τις κατηγορίες για στημένα παιγνίδια στο στοίχημα να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους .Και η ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης των μελών Ενώσεων ( οι πρόεδροι που διαφυλάττουν τα συμφέροντα όχι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου) όταν πρίν από δύο χρόνια πήραν την απόφαση να επιτρέψουν την ζωντανή μετάδοση αγώνων από τα τηλεοπτικά κανάλια την Κυριακή από τις 3 μμ.
Μέχρι τις 5 μμ μα αντάλλαγμα να πάρουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα 1500000 ευρώ. Για τους κυρίους αυτούς αυτή είναι η τιμή διάλυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου .Και βέβαια όλοι αυτοί βρίσκονται εκεί ( Πρόεδροι Ενώσεων) βρίσκονται  εκεί γιατί τα ερασιτεχνικά σωματεία τους ψηφίζουν και προστατεύουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο .Και τώρα οι ομάδες της Δ Εθνικής θα ζητήσουν από την ΕΠΟ να ακούσει έστω τα αιτήματα τους ,πόσο μάλιστα  να στηρίξει την προσπάθεια για πληρωμή των επιχορηγήσεων ή να δεχθούν τα ων ομάδων έτσι όπως αναμένεται να τεθούν όταν ολοκληρωθεί  η όλη διαδικασία , είτε έστειλαν μέσω fax ή εξουσιοδότηση ότι στηρίζουν την προσπάθεια που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η άρνηση της πολιτείας να εκταμιεύσει τις επιχορηγήσεις πού η ίδια έχει αποφασίσει να δίνει ,είτε αυτή ήταν υπό τον έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας τα δύο πρώτα χρόνια που σταμάτησε η επιχορήγηση των ομάδων της Δ Εθνικής ,είτε από το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη και βέβαια την φετινή χρονιά , παρά τις όποιες υποσχέσεις πού έδωσαν και βέβαια τις οποίες μετέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΟ  Γιώργος Σαρρής στην κλήρωση του πρωταθλήματος τον περασμένο Σεπτέμβριο τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γινόταν μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Αντί αυτού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο κ . Μπιτσαξής όχι μόνο δεν έστειλαν τις επιχορηγήσεις , αλλά έχουν και το θράσος να διοργανώνουν ημερίδα-σκάνδαλο για το ποδόσφαιρο , σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο στο ΣΕΦ του Φαλήρου , όπου προσκλήθηκαν όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες και γνώστες ( δήθεν) του αθλήματος να παραβρεθούν και με έξοδα της ΓΓΑ για την οποία ημερίδα υπάρχουν χρήματα , αλλά δεν υπάρχουν για να δοθούν στις ομάδες της Δ Εθνικής κατηγορίας . Και μιλάμε για το τεράστιο ποσό των 9000 ευρώ για κάθε ομάδα το χρόνο.

ΠΙΕΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ

Στην πρώτη αυτή συγκέντρωση των ομάδων που συμμετέχουν στους πέντε ομίλους του Βορρά της Δ Εθνικής κατηγορίας , έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι ομάδων από όλους , με την μεγαλύτερη αριθμητικά παρουσία να έχουν ο 1ος ,2ος και 3ος όμιλος μόλις δύο από τον τέταρτο και τέσσερεις από τον πέμπτο με κύρια και καταλυτική την παρουσία αυτή του Τηλυκράτη Λευκάδας , κάνοντας τόσο μεγάλο ταξίδι , σε αντίθεση με αυτή του Οδυσσέα Κορδελιού , του Κιλκισιακού, της Δόξας Χέρσου, των τεσσάρων ομάδων της Χαλκιδικής, και βέβαια τις απουσίες της Νάουσας και των Λευκαδίων πού είναι πολύ μικρό ταξίδι να κάνουν αλλά και άλλων ομάδων που μπορούσαν να δώσουν το παρόν όταν μάλιστα έδωσε το παρόν ομάδα από την Λευκάδα ταξιδεύοντας όλη την ημέρα και όλη την προχθεσινή νύκτα  . Ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι πολλές ομάδες πιέστηκαν να μην παραστούν και ειδικά αυτές πού βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των βαθμολογικών πινάκων.Ετσι από τον πρώτο όμιλο έδωσαν το παρών οι Εθνικός Γαζώρου  , Βισαλτιακός Νιγρίτας, Προσοτσάνη και Κεραυνός Κρηνίδων, ενώ δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή οι Πανδραμαικός ( έστειλε και fax) Ορφέας Ελευθερούπολης, Α.Ε. Πιερέων 2004, Νέστος Χρυσούπολης, Ελπίδα Σαπών, Ορφέας Ξάνθης,. Από τον δεύτερο όμιλο έδωσαν το παρών ο Απόλλωνας Καλαμαριάς , ΠΑΟ Διοικητηρίου, ( εκπρόσωπος ο Διονύσης Ψωμιάδης) ,Καμπανιακός, ΠΑΟ Κουφαλίων, ΠΑΟ Ν.Επιβατών ,Εθνικός Σοχού, Αχιλλέας Τριανδρίας, Ολυμπιακός Γαλατάδων, και Μ.Αλέξανδρος Ν. Μυλοποτάμου ενώ ο Θερμαικός Θέρμης δήλωσε ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Από τον 3ο όμιλο έδωσαν το παρόν αρκετές ομάδες και εκτός από την διοργανώτρια της εκδήλωσης Αλεξάνδρεια παραβρέθηκαν η Νίκη Αγκαθιάς, η Καστοριά, Α.Ο.Κάστωρ, Γαλατινή, Α.Ο.Σβορώνου ,Εθνικός Κατερίνης και δήλωσαν ότι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και άλλες ομάδες που για διάφορους λόγους δεν παραβρέθηκαν.
Από τον 4ο όμιλο παραβρέθηκαν μόνο δύο ομάδες ο Οικονόμος Τσαριτσάνης και ο Πύρασσος Ν. Αγχιάλου ενώ από τον 5ο όμιλο παραβρέθηκαν οι Τηλυκράτης Λευκάδας ο Λούρος και η Παραμυθιά.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Όταν ολοκληρώθηκαν οι προσελεύσεις των ομάδων ,οι οποίες έφτασαν περίπου τις 30 ξεκίνησε η διαδικασία της συζήτησης για τον σκοπό της συνάντησης αυτής με πρώτο ομιλητή  τον Κώστα Μαστροδήμο ο οποίος αναφέρθηκα στο ερέθισμα να πάρει η Αλεξάνδρεια την πρωτοβουλία για την προσπάθεια να ακουστούν επιτέλους οι ομάδες της Δ Εθνικής από τα όργανα του ποδοσφαίρου και της πολιτείας που έχουν την ευθύνη για την δεινή κατάσταση που βιώνουν και έλλειψη επιχορηγήσεων και βέβαια των μεγάλων προστίμων που επιβάλει η ΕΠΟ στις ομάδες τα μεγάλα εξοδολόγια της διαιτησίας και των μετακινήσεων που πρέπει να είναι τα κυριότερα αιτήματα των ομάδων ,αλλά και η ενίσχυση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και χορηγία από τον ΟΠΑΠ.
Τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος από τις ομάδες του Νότου κ.Βουλκίδης ο οποίοε έθεσε το θέμα της δημιουργίας μιάς θεσμοθετημένης συντονιστικής επιτροπής πού θα κάνει τα ανάλογα διαβήματα σε Πολιτεία και ΕΠΟ για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων πού αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Δ Εθνικής .Ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή αυτή θα πρέπει να έχει και νομική υποστήριξη και βέβαια μαζί με την εκλογή επιτροπής από τους ομίλους του Βορρά να βρεθούν με την ανάλογη επιτροπή του Νότου και να ξεκινήσουν οι οποίες επαφές  και η κατάθεση των αιτημάτων των ομάδων.
Αυτά όπως φάνηκαν από την συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων επικεντρώνετε στα παρακάτω
1.            Αμεσα η απόδοση της επιχορήγησης ενός έτους και μέχρι τον Μάιο οι επιχορηγήσεις των τριών τελευταίων ετών.  
2.            Οι διαιτητές , παρατηρητές κλπ. Να πληρώνονται από την ΕΠΟ και όχι από τις ομάδες.
3.            Τα έξοδα μετακίνησης να πληρώνονται από την ΕΠΟ στις ομάδες εντός τριών ημερών) όπως γίνεται στις μεγαλύτερες κατηγορίες)  .Όπου χρειάζεται διανυκτέρευση να έχουν δικό τους ξενοδοχείο και να μην χρεώνονται οι ομάδες.
4.            Όχι στα εξοντωτικά πρόστιμα που μας επιβάλλονται,
5.            Οικονομική ενίσχυση από την Σούπερ Λίγκα.
6.            Οικονομική ενίσχυση-χορηγία από τον ΟΠΑΠ.

Από διάφορες ομάδες τέθηκαν και άλλα αιτήματα τα οποία θα εξετασθούν και θα προστεθούν στα παραπάνω , ενώ ο Διονύσης Ψωμιάδης θεώρησε ότι είναι απαράδεκτο να αποφασίζετε ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν τρείς μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και μάλιστα ο αριθμός να φτάνει τις οκτώ. Επίσης δήλωσε ότι θα πρέπει οι ομάδες να φτάσουν ακόμη και στην αποχή από το πρωτάθλημα αν συνεχιστεί να μην δίνει καμία σημασία τόσο η Πολιτεία ,όσο και η ΕΠΟ.
Μία πρόταση πού τέθηκε από πολλές ομάδες και μάλιστα από την πρώτη αγωνιστική του νέου έτους ως ένα μέτρο πίεσης προς όλους για να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μόνο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Επίσης προτάθηκε να γίνει μία διαμαρτυρία στους αγώνες της Κυριακής ως ένα πρώτο μέτρο πίεσης να βγούν οι ομάδες δέκα ή και δεκαπέντε λεπτά αργότερα από την επίσημη έναρξη των αγώνων.
Στην  πρώτη αυτή συνάντηση-συγκέντρωση αποφασίστηκε να  γίνουν και νέες συγκεντρώσεις σε κάθε όμιλο του Βορρά στο διάστημα της διακοπής των εορτών των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς ,όπου θα νομιμοποιηθούν τα αιτήματα από όλες τις ομάδες με υπογραφές και δεσμεύσεις  ότι θα τηρηθούν οι αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής που θα επιλέξουν οι ίδιες
Τέλος από τον αθλητικό τύπο η Αθλητική Μακεδονίας –Θράκης ήταν η μοναδική εφημερίδα που παραβρέθηκε στην συνάντηση αυτή με τον υπογράφοντα ( ΘΕΟΔΩΡΟ  ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ) και τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Γιάγκα  οι οποίοι εκφράζουν παρακάτω την δική τους άποψη τόσο για την συνάντηση αυτή όσο κύρια για το τι νομίζουν ότι πρέπει να είναι η αντίδραση των ομάδων.
Αν δεν λυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Δ Εθνικής ή τα αιτήματα τους καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων , εκτός από την 10λεπτη 15λεπτη αποχή από το πρωτάθλημα το επόμενο βήμα είναι να κατέβουν όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες στην Αθήνα και να επισκεφθούν τα γραφεία της ΕΠΟ την ημέρα που συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο και να το διακόψουν ή να κάνουν κατάληψη και εάν δεν φτάσει αυτό να δώσουν δυναμικό παρών στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών –Ενώσεων της ΕΠΟ και όχι μόνο να παραστούν εκεί αλλά και να διακόψουν καλώντας όλα τα μέσα , εφημερίδες και τηλεοράσεις της πρωτεύουσας όπου θα αναφέρεουν σε ποιά κατάσταση οδηγείται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.
Η ίδια στάση θα πρέπει να τηρηθεί και απέναντι στην Πολιτεία και ειδικά στι Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και βέβαια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Να δείξουμε επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι η Σούπερ Λίγκα ,Φούτμπολ Λίγκα, και Φούτμπολ Λίγκα 2. Όλοι αυτοί δεν θα επιβιώσουν αν αφανιστεί το ερασιτεχνικό σωματείο του ποδοσφαίρου.
Χαρακτηριστικό της πλήρους αφασίας πού κατέχει την ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι το εξής εξωφρενικό. Όρισαν διαιτητή από την Σάμο και βοηθούς από την Αρτα να διευθύνουν τον αγώνα Πυρσός Γρεβενών-Ολύμπου Λεπτοκαρυάς με το εξωδολόγιο να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα ξεπεράσει τα 2000 ευρώ. Αυτοί οι «κύριοι» της ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι κάτι παραπάνω από αστοιχείωτοι και επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο γενικότερα. Και βέβαια ο Πυρσός Γρεβενών δεν παραβρέθηκε στην προχθεσινή –συνάντηση διαμαρτυρία κάτι πού σημαίνει ότι μάλλον δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει το εσοδολόγιο αυτό.

Η προχθεσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανέξοδα χάρις στην προσφορά του ιδιοκτήτη της αίθουσας εκδηλώσεων «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» Κώστα Παπαδόπουλο τον οποίο ευχαρίστησαν τόσο οι παράγοντες της Αλεξάνδρειας όσο και οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: