Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ Η Δ ΕΘΝΙΚΗ.ΕΔΩ ΣΤΟΝ 7ο ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?


ΠΗΓΗ : ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Χριστίνα Ελευθεράκη
              http://www.ioniansports.gr 

Σε θέση …μάχης βρίσκονται πλέον και οι μεσσηνιακές ομάδες της Δ’ Εθνική, έχοντας φτάσει στα όριά τους, όσον αφορά την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία και κυρίως την διοργανώτρια του πρωταθλήματος Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Το «κοινό μέτωπο» ανακοινώθηκε επισήμως χθες στα γραφεία του Μεσσηνιακού, όπου συγκεντρώθηκαν οι πρόεδροι των πέντε εκπροσώπων του νομού στον 6ο Όμιλο και πιο συγκεκριμένα οι Γιώργος Πετρουλάκης (Πάμισος Μεσσήνης), Δημήτρης Τσάγκος (ΑΟ Κυπαρισσίας), Γιώργος Νταβουτιάν (ΓΣ Μεσσηνιακός), Γιώργος Ράλλης (ΠΣ Καλαμάτα) και Βαγγέλης Σταθόπουλος (Εράνη Φιλιατρων).


Ο πρώτος είναι ο άνθρωπος που μετέφερε τη «φλόγα» στο νομό και στον όμιλό μας -αφού ο …πόλεμος έχει ξεκινήσει από τις ομάδες του Βορρά- ενώ ο τελευταίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αγανακτισμένος, εκφράζοντας το «δεν πάει άλλο»!


Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή ενός εκπροσώπου σε κάθε έναν από τους δέκα ομίλου και ο «στόχος» είναι η σύγκληση έκτακτης ΓΣ της ΕΠΟ, προκειμένου τόσο η ίδια να στηρίξει οικονομικά τη Δ’ Εθνική, επιστρέφοντας χρήματα που εισπράττει από τις ομάδες, όσο και ως φορέας που μπορεί να διεκδικήσει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από το κράτος και
ουσιαστικά από τον ΟΠΑΠ…

Τα βασικότερα σημεία των χθεσινών παρεμβάσεων έχουν ως εξής:


Γιώργος Νταβουτιάν: Πλήρης εγκατάλειψη…


«Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι οι εκπρόσωποι της Δ’ Εθνικής από το νομό μας, με σκοπό να συντονίσουμε τις κινήσεις από εδώ και πέρα, μήπως και ευαισθητοποιηθεί το κράτος και συνδράμει την προσπάθεια που κάνουμε στηρίζοντας το ποδόσφαιρο της Δ’ Εθνικής. Νιώθουμε όλοι μας μια πλήρη εγκατάλειψη. Η κινητοποίηση έρχεται λίγο καθυστερημένα, αλλά ελπίζουμε ότι με αυτή την πρώτη στήριξη θα βρούμε συμπαράσταση και από τους άλλους συλλόγους του ομίλου μας για να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι.


Ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης υπενθύμισε ότι κάποιες τοπικές ομάδες έχουν ήδη πάρει μέρος της επιχορήγησης και τα σωματεία της Δ’ Εθνικής πρέπει να πιέσουν για άμεση στήριξη από την πολιτεία, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες.


Γιώργος Πετρουλάκης: Η κατηγορία δεν υπάρχει για το κράτος…


«Έγινε μια μεγάλη προσυγκέντρωση πριν από δύο εβδομάδες στο γήπεδο του Αιγάλεω, με σκοπό ν’ αναδείξουμε τα προβλήματα της κατηγορίας και την πλήρη εγκατάλειψη από το κράτος. Για το επίσημο κράτος αυτή η κατηγορία δεν υπάρχει, ενώ τα προβλήματα και τα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια Πάμε για 3η χρονιά που δεν μας έχει δοθεί η τακτική επιχορήγηση και όσον αφορά στον Πάμισο το χρέος έχει φτάσει στις 27.000 ευρώ.
Η κατάσταση είναι πιο προκλητική τη στιγμή που ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής χρηματοδοτούνται από τον ΟΠΑΠ. Πρέπει να βρούμε ένα μέσο πίεσης για να επιβιώσουμε. 


Βαγγέλης Σταθόπουλος: Οι ομάδες της Δ’ δίνουν στην ΕΠΟ πάνω από 700.000 ευρώ


«Δεν πάει άλλο! Η Δ’ Εθνική αριθμεί 160 σωματεία σε δέκα ομίλους και πάνω της στηρίζεται αποκλειστικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι ο οικονομικός αιμοδότης της ΕΠΟ. Οι ομάδες έπαιρναν 9.000 ευρώ επιχορήγηση, ενώ πριν από δέκα χρόνια ήταν 12 εκατομμύρια, δηλαδή 30.000 ευρώ! Δεν ήρθαμε για ν’ απαιτήσουμε λεφτά από τον ελληνικό λαό, καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολα τα πράγματα και από μόνοι μας κάναμε μια μείωση του μπάτζετ 35-50%. Πλέον όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτό που αγαπάμε να βουλιάζει.


Μια ομάδα Δ’ Εθνικής πληρώνει κάθε χρόνο 4-5.000 ευρώ στην ΕΠΟ, συνολικά δηλαδή από τις 160 ομάδες γύρω στις 720.000, τη στιγμή που αυτά που έχουν λαμβάνειν οι ομάδες με τη μορφή της επιχορήγησης είναι οι διπλάσιες 1,400 εκ. ευρώ!


Η Ελληνική Ομοσπονδία πρέπει να γίνει μπροστάρης και να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αιμοδότη της. Το παράβολο είναι 500 ευρώ και κάθε δελτίο 40 ευρώ. Που σημαίνει βγάζεις 20 δελτία και πληρώνεις 800 ευρώ, συν τις ομάδες υποδομής δεν μιλάω για τις κάρτες και τις ποινές. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορούμε να δίνουμε συνέχεια, πρέπει το ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί και πρέπει η ΕΠΟ να σταματήσει να είναι εισπράκτορας και να μπει μπροστά.  


Από το σύνολο των προστίμων των επαγγελματικών ομάδων το 60% πάει στην ΕΠΟ και το άλλο 40% στη διοργανώτρια. Γιατί να μη γίνει το ίδιο στη Δ’ Εθνική, καθώς θα ήταν το μισό της επιχορήγησης που μας αναλογεί.



Δημήτρης Τσάγκος: Όλες οι κατηγορίες έχουν εκπρόσωπο στην ΕΠΟ εκτός από την Δ’…

«Δεν την υπολογίζουν την Δ’ Εθνική. Δεν υπάρχει καν αντιπρόσωπος τη στιγμή που στο συμβούλιο της ΕΠΟ υπάρχει εκπροσώπηση Α’, Β’, Γ’ Εθνικής και τοπικού. Ούτε οικονομική ενίσχυση, ούτε λύσεις για τα πολλά έξοδα, τις διαιτησίες και τις μετακινήσεις. Θα κάνουν …ρομαντικό ποδόσφαιρο οι πρόεδροι και τα συμβούλια.  Δεν ζητάμε λεφτά από το κράτος, αλλά τα λεφτά που παίρνει η ΕΠΟ από εμάς –ποινές, κάρτες, παράβολα- και ανάλογες επιχορηγήσεις με αυτές που παίρνουν οι μεγάλες ομάδες που είναι Ανώνυμες Εταιρείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: