Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΜΕ ΑΙΜΑ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΕΚΡΟΙ

Σε τραγωδία κατέληξαν οι σημερινές κινητοποιήσεις, αφού τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς από τη ρίψη μολότωφ σε κατάστημα της τράπεζας Marfin Εγνατία, στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα θύματα, υπάλληλοι της τράπεζας που δεν συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, κατέφυγαν στον τρίτο όροφο του κτηρίου, όπου στεγάζεται η τράπεζα, προκειμένου να γλυτώσουν από τις φλόγες, που άρχισαν να ζώνουν το οίκημα μετά τη ρίψη της βόμβας μολότωφ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, η μία από τις δύο εργαζόμενες της τράπεζας που έχασαν τη ζωή τους φέρεται να ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος.
Μιλώντας στην κρστική τηλεόραση, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Ευ.Φαλάρας, τόνισε ότι η επίσημη ειδοποίηση για την πυρκαγιά ήταν στις 14:00 περίπου και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν εκεί μέσα σε 15 λεπτά, λόγω της δυσκολίας πρόσβασης.
Σύμφωνα δε με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στις σκάλες του κτηρίου, προφανώς στην προσπάθειά του να διαφύγει, μία από τις γυναίκες δίπλα στο γραφείο της και η δεύτερη κοντά στο μπαλκόνι του κτηρίου.
Κατά την επιχείρηση απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα, 4 γυναίκες και ένας άνδρας. Τα άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα ασφυξίας μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς και στο νοσοκομείο Σωτηρία.
Επίσης, ένα ακόμη άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένο σοβαρά στο θώρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πήδηξε από τον πρώτο όροφο κτηρίου. 
Μέσα στην τράπεζα υπάρχει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και διενεργείται αυτοψία παρουσία εισαγγελέα, κλιμακίου του τμήματος Ανθρωποκτονιών και κλιμακίου της Ασφάλειας.
Ανακοίνωση του Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" για τους τραυματίες  
Από το Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" εκδόθηκε το εξής ιατρικό ανακοινωθέν:
"Στο Νοσοκομείο μας σήμερα, μεταφέρθηκαν 10 άτομα από τις 2:30 μ.μ. Εξ αυτών 2 υπάλληλοι της τράπεζας MARFIN, με πρωτοβουλία της διοίκησης της, μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικό Νοσοκομείο μετά την παροχή Α' βοηθειών. Εκ των υπολοίπων αναχώρησαν οι 4 και 4 παραμένουν στο Νοσοκομείο για ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων."
Σημειωτέον, μέχρι την ώρα της τραγωδίας, οι μαζικές διαδηλώσεις κατά των οικονομικών μέτρων, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, εξελίσσονταν ομαλά. 
Μετά τον εμπρησμό του κτηρίου της τράπεζας, όμως, σημειώθηκαν συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας - που έκαναν μαζική χρήση χημικών - περιορισμένες καταστροφές καταστημάτων και αυτοκινήτων, ενώ πυρπολήθηκαν κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών και του Υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, στη λεωφόρο της Αμαλίας, απέναντι από τους στήλους του Ολυμπίου Διός, το κτήριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων τυλίχτηκε στις φλόγες, μετά από εμπρηστική επίθεση, ενώ η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε επίσης την εμπρηστική επίθεση στο κτήριο της Νομαρχίας Αθηνών, καθώς και σε κτήριο γραφείων επί της οδού Συγγρού 1.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γεγονότα στην Αθήνα καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: