Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δ ΕΘΝΙΚΗ-ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν κυρίως από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Βασίλη Χατζηαποστόλου, πέρασε η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλήματος για μείωση των ομάδων του Περιφερειακού από την περίοδο 2011-12. Την καινούργια χρονιά (2010-110) δικαίωμα συμμετοχής έχουν 163 σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε δέκα ομίλους, ενώ την μεθεπόμενη σεζόν (2011-12) οι ομάδες θα μειωθούν σε 140. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της νέας χρονιάς θα υποβιβαστούν αρκετά σωματεία από κάθε όμιλο, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.  
Πολλά σενάρια για αποχωρήσεις

Βέβαια ο ακριβής αριθμός των σωματείων που θα υποβιβαστούν θα γίνει γνωστός μετά τις 6 Αυγούστου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής, όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργος Σαρρής. Και αυτό γιατί είναι σε συνάρτηση με το γεγονός ότι πολλές ομάδες έχουν ήδη δηλώσει αδυναμία να μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα. Έτσι οι πιθανές αποχωρήσεις σωματείων θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Επιτροπής αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία.
Τα σωματεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι η ΑΕ Σιάτιστας, ο Ταυρωπός Καρδίτσας, η Βολίδα Αχιλλείων (δεν μετέχει οριστικά στο πρωτάθλημα), ο Αστέρας Ρόκκα, η Κυπαρισσία, ο Άρης Φιλιατών, ο Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς, η Αναγέννηση Γέρας, ο Πολυκράτης Σάμου, ο Φωστήρας, ο Αχιλλέας Καμαρών και άλλα σωματεία. Επίσης στη Φθιώτιδα υπάρχει η συγχώνευση της Νίκης Μακρακώμης με τον Ατρόμητο Σπερχειάδας.  
Πάντως με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, οι ομάδες που θα παραιτηθούν ή θα συγχωνευθούν, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντικατασταθούν από άλλα σωματεία. 
Τι θα ισχύσει για κοινοτικούς, αλλοδαπούς και «μικρούς»
Κατ’ εξαίρεση τα σωματεία που υποβιβάσθηκαν από την Γ’ Εθνική στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στη δύναμή τους και να χρησιμοποιούν για ένα (1) έτος στους αγώνες  τους, μέχρι δύο (2) κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, των οποίων τα υφιστάμενα κατά τον υποβιβασμό συμβόλαια εξακολουθούν να έχουν συμβατική διάρκεια και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι συναινεί προς τούτο και ο ποδοσφαιριστής αποδεχόμενος εγγράφως την αλλαγή ιδιότητας του (από επαγγελματία σε ερασιτέχνη).
Όμοια κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται σε σωματεία που ανέρχονται στο Περιφερειακό να διατηρούν στην δύναμή τους, με δικαίωμα να αγωνίζονται μέχρι δύο (2) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εφόσον ανήκαν στην δύναμη του εν λόγω σωματείου την τελευταία τριετία.
Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του ΚΑΠ.
Για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1989 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος. Επίσης στο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται μόνο δύο παίκτες που έχουν υπερβεί το 33ο έτος της ηλικίας τους (από 01.01.1977 και μετά).  
Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν με τουλάχιστον μία (1) ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομής των τοπικών ΕΠΣ από τις οποίες προέρχονται.
Υποβιβάζονται 7-9 ομάδες
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν από επτά μέχρι εννέα σωματεία. Ο ακριβής αριθμός θα είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των ομάδων, αλλά και των Ενώσεων που θα είναι σε κάθε γκρουπ. Οι πρωταθλητές θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική, ενώ θα ανέλθουν στην κατηγορία οι 53 πρωταθλητές από τις τοπικές ΕΠΣ, καθώς και οι δευτεραθλητές από Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη (συνολικά 56).
Πρώτη κλήρωση στο Ρέθυμνο.
Τον χορό των κληρώσεων θα ανοίξει η Κρήτη, καθώς την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα βγει το αγωνιστικό πρόγραμμα στο δέκατο όμιλο. Η κλήρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και θα μετέχουν οι παρακάτω ομάδες: ΠΟΑ, Γιούχτας, Ρούβας, Πατούχας, ΠΑΟ Κρουσώνα, Ηρόδοτος, Ασίτες (ΕΣΠ Ηρακλείου), Αστέρας Ρεθύμνου, Επισκοπή, Αετός Ανωγείων, Ρεθυμνιακός (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Ακρίτας, Σπάθα, Πανακρωτηριακός (ΕΠΣ Χανίων), Αναγέννηση Ιεράπετρας και ΟΦ Ιεράπετρας (ΕΠΣ Λασιθίου). Στη συνέχεια στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν κληρώσεις στη Μακεδονία (για τους ομίλους 1-4) και στην Αθήνα (για τα γκρουπ 5-9).

Δεν υπάρχουν σχόλια: