Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ


Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ δια του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή, ετοίμασε την προκήρυξη για την ποδοσφαιρική περίοδο 2010-11 και την έστειλε για έγκριση στη νομική υπηρεσία.
Στο πρωτάθλημα με τα σημερινά δεδομένα θα λάβουν μέρος 163 σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε δέκα ομίλους. Για να συμμετέχει μία ομάδα στο πρωτάθλημα, έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, το οποίο στέλνεται με φροντίδα της Ομοσπονδίας και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το σχετικό παράβολο που ορίζεται σε πεντακόσια 500 ευρώ (τραπεζική ή ταχυδρομική επιταγή, ή κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΟ). Με την παραπάνω δήλωση τα σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το καταστατικό, τις διατάξεις του ΚΑΠ, τους όρους της προκήρυξης, της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου και τις διατάξεις των κανονισμών, διαφορετικά αποκλείονται του πρωταθλήματος.
Οι ομάδες στη δήλωση συμμετοχής πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρουν το ΑΦΜ και τη ΔΟΥ, τον αριθμό ΦΑΞ πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και σε περίπτωση αλλαγής αριθμού ΦΑΞ ή τηλεφώνου να ενημερώνουν έγκαιρα την Ομοσπονδία. Ταυτόχρονα με την δήλωση τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του λογιστηρίου της ΕΠΟ περί μη οφειλής τους, καθώς και αντίστοιχη βεβαίωση της ΕΠΣ που ανήκουν.
Όλοι οι αγώνες υποχρεωτικά θα διεξάγονται, σε γήπεδα, τα οποία θα διαθέτουν χλοοτάπητα. Δεν θα ισχύσει καμία εξαίρεση και όποια ομάδα δεν διαθέτει γήπεδο με χλοοτάπητα δεν θα γίνεται δεκτή στο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που το γήπεδο - έδρα κάποιου σωματείου καταστεί ακατάλληλο, προσωρινά η μόνιμα, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η επιτροπή θα μπορεί να ορίζει τους αγώνες του σε άλλο γήπεδο. Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα υποχρεούνται να έχουν σύμβαση με προπονητή διπλωματούχο, ο οποίος θα φέρει την ειδική ταυτότητα που εκδίδει η ΕΠΟ. Η σύμβαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί στην Επιτροπή Πρωταθλήματος τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες εκ των κανονισμών κυρώσεις.
Τι θα ισχύσει για κοινοτικούς, αλλοδαπούς και «μικρούς»
Κατ’ εξαίρεση τα σωματεία που υποβιβάσθηκαν από την Γ’ Εθνική στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στη δύναμή τους και να χρησιμοποιούν για ένα ( 1 ) έτος στους αγώνες  τους, μέχρι δύο ( 2 ) κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, των οποίων τα υφιστάμενα κατά τον υποβιβασμό συμβόλαια εξακολουθούν να έχουν συμβατική διάρκεια και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι συναινεί προς τούτο και ο ποδοσφαιριστής αποδεχόμενος εγγράφως την αλλαγή ιδιότητας του (από επαγγελματία σε ερασιτέχνη).
Όμοια κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται σε σωματεία που ανέρχονται στο Περιφερειακό να διατηρούν στην δύναμή τους, με δικαίωμα να αγωνίζονται μέχρι δύο (2 ) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εφόσον ανήκαν στην δύναμη του εν λόγω σωματείου την τελευταία τριετία.
Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π. Για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1989 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.
Επίσης στο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται μόνο δύο παίκτες που έχουν υπερβεί το 33ο έτος της ηλικίας τους (από 01.01.1977 και μετά).
όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετάσχουν με τουλάχιστον μία (1) ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομής των τοπικών ΕΠΣ από τις οποίες προέρχονται. Σε περίπτωση που δεν συμμετέχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα εφόσον έχουν αρχίσει, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με όλες τις προβλεπόμενες εκ του Κ.Α.Π. κυρώσεις) στους αγώνες του Περιφερειακού πρωταθλήματος έως την συμμόρφωσή του, με την παραπάνω υποχρέωσή του. οι ενστάσεις επιτρέπεται να υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες, αποκλειστικά για τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 23 του ΚΑΠ και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του ΚΑΠ.
Σημειώνουμε ότι οι ενστάσεις του άρθρου 23 παρ. 1 εδαφ. γ, δ, ε, ζ, αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή ή με κούριερ μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία και δεν υπολογίζεται και διαβιβάζονται προς αυτήν υποχρεωτικά και μέσω φαξ  εντός της παραπάνω προθεσμίας.
Προκειμένου για τις καταγγελίες πρέπει  να αποστέλλονται στη διοργανώτρια μέσα στις προβλεπόμενες από το άρθρο 23 παρ.8 του Κ.Α.Π. προθεσμίες, και να διαβιβάζονται προς αυτήν υποχρεωτικά και μέσω  ΦΑΞ τόσο η καταγγελία όσο και το αποδεικτικό κατάθεσης του προβλεπομένου, για την αντίστοιχη ένσταση παραβόλου εντός της παραπάνω προθεσμίας.
Πρώτη κλήρωση στο Ρέθυμνο
Τον χορό των κληρώσεων θα ανοίξει η Κρήτη, καθώς την Παρασκευή 27 Αυγούστου θα βγει το αγωνιστικό πρόγραμμα στο δέκατο όμιλο. Η κλήρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου και θα μετέχουν οι παρακάτω ομάδες: ΠΟΑ, Γιούχτας, Ρούβας, Πατούχας, ΠΑΟ Κρουσώνα, Ηρόδοτος, Ασίτες (ΕΣΠ Ηρακλείου), Αστέρας Ρεθύμνου, Επισκοπή, Αετός Ανωγείων, Ρεθυμνιακός (ΕΠΣ Ρεθύμνου), Ακρίτας, Σπάθα, Πανακρωτηριακός (ΕΠΣ Χανίων), Αναγέννηση Ιεράπετρας και ΟΦ Ιεράπετρας (ΕΠΣ Λασιθίου).
Στη συνέχεια στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνουν κληρώσεις στη Μακεδονία (για τους ομίλους 1-4) και στην Αθήνα (για τα γκρουπ  5-9). Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου.
Ρεπορτάζ: Ευτύχης Μαθιουδάκης (Εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ")

Δεν υπάρχουν σχόλια: