Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι, η αυλαία του οποίου επίσημα ανοίγει την Πέμπτη 1 Ιουλίου, αναμένεται σύμφωνα με όλα όσα γνωρίζουμε και βλέπουμε γύρω μας να γίνονται, να είναι φτωχότερο από τα προηγούμενα. Είτε πλούσιο πάντως είτε φτωχό, θα έχει κι αυτό τις αγωνίες του, το τρέξιμό του και γενικά όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν προπονητές, παράγοντες, παίκτες και φιλάθλους να το ζουν μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο. Στην συνέχεια αναφέρουμε τις ημερομηνίες εκείνες εντός των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι αποδεσμεύσεις, οι νέες εγγραφές, οι μεταγραφές και οι υποσχετικές, όπως αυτές προβλέπονται από τον κανονισμό μεταγραφών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.
Αποδεσμεύσεις
Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αποδεσμευθεί από την ομάδα στην οποία ανήκει με την υποβολή της αίτησης μεταβολών στην ΕΠΣ (η οποία με την σειρά της την προωθεί στην ΕΠΟ). Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από την 1/7 έως 31/7. Ελεύθερος μετά από σχετική αίτηση μπορεί να καταστεί και ποδοσφαιριστής που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιήθηκε σε επίσημους αγώνες επί δύο συνεχείς ολόκληρες ποδοσφαιρικές περιόδους. Ελεύθερος επίσης μπορεί να μείνει και ποδοσφαιριστής ο οποίος αποδεδειγμένα μετακομίζει σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του. Στην τελευταία περίπτωση, αυτή που γίνεται λόγω της χιλιομετρικής απόστασης, οι αιτήσεις υποβάλλονται από 1/10 έως 31/10. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποδοσφαιριστές των οποίων τα σωματεία στα οποία ανήκουν δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, μπορούν εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία λήξης της δήλωσης συμμετοχής της ομάδας, να αποδεσμευτούν προσωρινά και να εγγραφούν για την ίδια αγωνιστική περίοδο σε ομάδα της αρεσκείας τους. Μετά την λήξη της σεζόν ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται αυτοδίκαια στο σωματείο από το οποίο προσωρινά αποδεσμεύτηκε. Τέλος, ελεύθερος μπορεί να μείνει και ποδοσφαιριστής που έχει συμπληρώσει το 28ο έτος της ηλικίας του και κατά τις δέκα προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους ανήκε στο ίδιο σωματείο. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση για αποδέσμευση υποβάλλεται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.
Εγγραφές
Η επανεγγραφή των ποδοσφαιριστών που κατέστησαν ελεύθεροι από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν, διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 1/9 έως 30/9 και από 1/1 έως 31/1 του επόμενου έτους. Δεν μπορούν να επανεγγραφούν σε ερασιτεχνικά σωματεία ως ερασιτέχνες επαγγελματίες παίκτες προ της παρόδου ενός μήνος από τον τελευταίο αγώνα που αγωνίστηκαν ως επαγγελματίες. Η πρώτη εγγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή διενεργείται κατά το διάστημα 1/9 έως 31/12 και από 1 / 2 έως 15/5. Για την πρώτη εγγραφή στα μητρώα της ΕΠΟ, απαιτείται κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ο παίκτης να έχει μπει στο δέκατο έτος της ηλικίας του (για την συμμετοχή σε πρωτάθλημα απαιτείται να έχει μπει στο δέκατο τέταρτο έτος της ηλικίας του).
Μεταγραφές
Οι μεταγραφές πραγματοποιούνται από 1/7 έως 31/8. Από φέτος, κάθε ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να κάνει μέχρι δύο μεταγραφές και την χρονική περίοδο 1/1 έως 31/1.
Υποσχετική
Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να χορηγήσει σε διαφορετικά σωματεία και να αποκτήσει από διαφορετικά σωματεία μέχρι και οκτώ ποδοσφαιριστές με υποσχετική μόνο για μία περίοδο από 1/7 έως 31/7. Απαγορεύεται η χορήγηση στο ίδιο σωματείο και η απόκτηση από το ίδιο σωματείο τριών ποδοσφαιριστών με υποσχετική. Επίσης απαγορεύεται η μετακίνηση ποδοσφαιριστή με υποσχετική για περισσότερες από δύο μεταγραφικές περιόδους, ενώ μετακίνηση ποδοσφαιριστή με υποσχετική δεν μπορεί να γίνει αν αυτός υπερβαίνει το 21ο έτος της ηλικίας του. Μετά την λήξη της υποσχετικής, ο ποδοσφαιριστής αυτοδίκαια επανέρχεται στο σωματείο που του είχε χορηγήσει την υποσχετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: