Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΤΗΝ Δ ΕΘΝΙΚΗ



ΠΗΓΗ :http://dramagoal.gr



ΦΙΑΣΚΟ Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΠΙΛΑΒΙΟΥ

Στην Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο «Μεντιτεράνιαν» στην είσοδο του λιμανιού της πόλης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των μελών της συντονιστικής επιτροπής της Δ Εθνικής κατηγορίας, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τα μισά σχεδόν μέλη της 10μελούς επιτροπής, όχι μόνο να μπορέσουν να ταξιδεύσουν στον Βόλο, αλλά ακόμη και στην Θεσσαλονίκη, όταν αργά το βράδυ της Παρασκευής..............
άλλαξε ο τόπος της συνεδρίασης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε ο εκπρόσωπος του 1ου ομίλου και πρόεδρος του Εθνικού Γάζωρου, Γιώργος Καλαποτλής, ο οποίος δεν μπόρεσε να ταξιδεύσει από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου είχε παραβρεθεί στα Ανώγεια στην συγκέντρωση των ομάδων της Μεγαλονήσου και τους ενημέρωσε για το τι προηγήθηκε στις συνελεύσεις όλων των άλλων ομίλων, την πρώτη ολομέλεια της επιτροπής στην Λάρισα, αλλά και την ακρόαση από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και την απογοήτευσή του από την εμπειρία αυτή, η οποία ήταν τουλάχιστον προσβλητική προς εκπροσώπους πέραν των 160 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής και είναι διασπαρμένες σ’ όλη την επικράτεια.

Στην χθεσινή άτυπη θα λέγαμε συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής, έτσι όπως εξελίχθηκε εκ των πραγμάτων, έδωσαν το παρόν οι κ. κ. Γιώργος Καλαποτλής, Αριστείδης Ματσούκας, Στέφανος Ηλιάδης και Μανώλης Βουλκίδης, ενώ υπήρξε ανοικτή ακρόαση με άλλα τρία μέλη της επιτροπής και βέβαια τους νομικούς που υποστηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

Πυροτέχνημα το προσχέδιο αναδιάρθρωσης

Το πρώτο θέμα που απασχόλησε τους παράγοντες, ήταν το προσχέδιο αναδιάρθρωσης που έστειλε στα μέλη του Δ. Σ. της ΕΠΟ ο Σοφοκλής Πιλάβιος, το οποίο χαρακτήρισαν αποπροσανατολιστικό και πυροτέχνημα που δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε τύχη για να εφαρμοστεί. Τονίστηκε ότι τις ομάδες της Δ Εθνικής απασχολούν τα προβλήματα, οικονομικά και θεσμικά, που αντιμετωπίζουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, υπάρχει η προκήρυξη και όλοι γνωρίζουν πως θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα. Οποιαδήποτε τροποποίηση των δεδομένων αυτών θα αποτελέσει κατάφωρη καταπάτηση του Κ. Α. Π., ειδικά στο θέμα της εφαρμογής άμεσα της όποιας αναδιάρθρωσης οποιασδήποτε κατηγορίας. Πέραν αυτού δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από την Γενική Συνέλευση των μελών Ενώσεων της Ομοσπονδίας και μάλιστα θεωρούν ότι θα προκαλέσει ίσως και την «ηρωική έξοδο» του κ. Πιλάβιου από τη ΕΠΟ. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτό που κυκλοφόρησε ως πρόταση για συζήτηση από τον κ. Πιλάβιο δεν είναι ολοκληρωμένο καθώς δεν υπάρχει αναφορά στα τοπικά πρωταθλήματα, που αποτελούν τον κορμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και αριθμού περίπου τα 5.000 και πάνω ερασιτεχνικά σωματεία.

«Μας απασχολούν τα τωρινά προβλήματα της κατηγορίας»

Η συντονιστική επιτροπή της Δ Εθνικής είναι προσηλωμένη στους στόχους που έθεσε και πρωταρχικό της μέλημα είναι να δώσει το παρόν στο ραντεβού που κλείστηκε με τον Γ. Γ. Α. Πάνο Μπιτσαξή για τις 3 Μαρτίου στις 2 μ.μ., όπου θα του θέσουν τα αιτήματα που αφορούν υποχρεώσεις τη Πολιτείας, όπως είναι η πληρωμή άμεσα των επιχορηγήσεων των προηγούμενων ετών και της φετινής περιόδου, ότι η Δ Εθνική όπως θα διαμορφωθεί σύμφωνα με την προκήρυξη αν είναι βιώσιμη και ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση μέσω χορηγιών ή συμμετοχή του ΟΠΑΠ.

Το συγκεκριμένο ραντεβού με τον κ. Μπιτσαξή, τονίστηκε από τα μέλη της επιτροπής, ότι κλείστηκε σε απάντηση γραπτού αιτήματος να γίνει και όχι γιατί μεσολάβησε ο κ. Πιλάβιος ή έστω μέσω του αντιπροέδρου της ΕΠΟ κ. Σταθόπουλου.

Αυτό αναφέρθηκε με έμφαση γιατί κάποιοι θέλησαν να περάσουν έντεχνα το αντίθετο. Επίσης πριν από την συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα προταθεί από τον ίδιο να αποδοθεί ένα ποσό έναντι, σε κάθε ομάδα, θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον κ. Πιλάβιο στις 10 π. μ. για τα θέματα και αιτήματα που αφορούν στην ΕΠΟ και στα οποία δεν δόθηκε καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Επίσης είναι δεδομένη η απόφαση να παραβρεθούν στην Αθήνα και τα δέκα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, καθώς έχουν 10 ημέρες περιθώριο να είναι ελεύθεροι από υποχρεώσεις στις 3 Μαρτίου, έτσι ώστε μισή ώρα μετά την λήξη του ραντεβού με τον κ. Μπιτσαξή, να συνεδριάσει το όργανο και να εξετάσει το τι συζητήθηκε και να παρθούν άμεσα οι αποφάσεις. Όλα συνηγορούν στην αποχή από το πρωτάθλημα αφού κανείς δεν πιστεύει ότι θα εισακουστούν ή θα λυθούν τα προβλήματα των ομάδων, με την απόφαση να ανακοινώνεται το ίδιο απόγευμα.

Περίγελος η ΕΠΟ σε περίπτωση μηδενισμού των ομάδων

Αν η απόφαση θα είναι η αποχή από το πρωτάθλημα (το πιο πιθανό), η συντονιστική επιτροπή ρώτησε νομικούς για την περίπτωση μηδενισμού των ομάδων που δεν θα αγωνιστούν, σε αντίθεση με όσες επιλέξουν να μην απέχουν. Αυτό μπορεί να γίνει βάση του ΚΑΠ, αλλά αν επιλέξει η ΕΠΟ να μηδενίσει 150 ομάδες θα είναι πρωτοφανές και θα γελοιοποιηθεί όχι μόνο στην ΟΥΕΦΑ και στην ΦΙΦΑ, αλλά και σ’ όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Εξ άλλου στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει προσφυγή στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων, κάτι που θα είναι και πάλι πρωτοφανές να προσφεύγουν 150 ομάδες σε βάρος μιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Προσφυγή κατά της απόφασης για μείωση των ομάδων

Ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της συντονιστική επιτροπής και θέτοντας το ερώτημα σε νομικούς, ανάμεσα στους οποίους και ο Αλέξης Κούγιας, είναι η προσφυγή στα δικαιοδοτικά όργανα κατά την απόφασης του δ. Σ. Της ΕΠΟ στις 26 Νομβρίου να μειωθούν οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής στις 140, με αποτέλεσμα να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι και οκτώ ομάδες από ομίλου των 17 και 18 ομάδων και ενώ η αγωνιστική περίοδος είχε διανύσει τρεις μήνες από την έναρξή της. Επιπλέον στην φετινή προκήρυξη αναφερόταν ότι το θέμα του υποβιβασμού θα ανακοινώνονταν μετά τον καταρτισμό των ομίλων και πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης, κάτι βέβαια που δεν έγινε. Έτσι δεν είναι λίγες οι ομάδες που προσανατολίζονται να κάνουν προσφυγή και η επιτροπή θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει αμέσως μετά την θεσμοθέτηση του οργάνου που εκλέχθηκε από όλες τις ομάδες της κατηγορίας.

Προτεραιότητα το θεσμικό όργανο

Η συντονιστική επιτροπή που συναντήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Δεκεμβρίου και μετά από την πρωτοβουλία της ομάδας της Α. Ε. Αλεξάνδρειας, έχει ως στόχο, πρώτον την δημιουργία επίσημα ενός θεσμικού οργάνου που θα εκπροσωπεί τις ομάδες των πρωταθλημάτων της Δ Εθνικής και δεύτερον να μπορεί να καταθέτει επίσημα αίτηση στο Δ.Σ. της ΕΠΟ προκειμένου να γίνεται συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι. Για το θέμα αυτό υπάρχει και η ανάλογη νομική συνδρομή, με την συντονιστική επιτροπή της κατηγορίας να επισπεύδει τις διαδικασίες έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά η θεσμοθέτηση του οργάνου αυτού και να διεκδικήσει την συμμετοχή του στις όποιες προτάσεις και αποφάσεις που αφορούν την Δ Εθνική στην σημερινή της μορφή.

Οι προτάσεις και τα αιτήματα της συντονιστικής επιτροπής

1. Άμεση καταβολή των επιχορηγήσεων περιόδου 2008-2009, 2009-2010 καθώς και την καταβολή της φετινής επιχορήγησης μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

2. Επαναφορά τρόπου πληρωμής διαιτητών και λοιπών παραγόντων του αγώνα – Απαλλαγή σωματείων από την συγκεκριμένη δαπάνη.

3. Κατάργηση χρηματικών ποινών από κάρτες.

4. Μείωση κατά 50% λοιπών προστίμων και κατάργηση παράβολου έφεσης.

5. Επαναφορά τρόπου πληρωμής μετακινήσεων των ομάδων.

6. Εκπροσώπηση των ομάδων στην Επιτροπή πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής της ΕΠΟ.

7. Κατάργηση τηλεοπτικών μεταδόσεων Super League την ώρα διεξαγωγής των αγώνων της Δ' εθνικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: