Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΉ ΤΗ Σ ΕΠΟ


Όπως αναμενόταν στην σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, τα πάντα κύλησαν χωρίς απρόοπτα σε ότι αφορά στα όσα έχουν προαναγγελθεί στον χώρο της Δ΄ Εθνικής, και μάλιστα τον νέο σχεδιασμό τον υπερψήφισαν το σύνολο των ενώσεων της χώρας. Έτσι λοιπόν το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει σε 10 ομίλους των 16 ομάδων, και συνολικά θα υποβιβασθούν 90 ομάδες.
Στην περίοδο 2011- 12 το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με 14 ομάδες, και θα υποβιβασθεί ένας αριθμός κάπου 70 ομάδων, για να πάμε στο μοντέλο των 6, η 8 ομίλων της περιόδου 2012-13 με τις 120 ομάδες.
Από εκεί και πέρα αναμενόμενες ήταν και οι αλλαγές που υπερψήσθηκαν, καθώς παραμένει η υποχρεωτική χρησιμοποίηση 4 νεαρών στην βασική ενδεκάδα με την διαφορά ότι μεγαλώνει κατά ένα χρόνο το όριο ηλικίας (στο νέο πρωτάθλημα δηλαδή θα λογίζονται ως μικροί οι ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί, και το έτος 1988).
Επίσης πέρασε και η διάταξη που προβλέπει ότι κάθε ομάδα Δ΄ Εθνικής δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί στην βασική της ενδεκάδα παραπάνω από 2 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών.
Και φυσικά παραμένουν σε ισχύ όλες οι άλλες οι διατάξεις (απαγόρευση αλλοδαπών ποδοσφαιριστών). Εξαιρούνται οι ομάδες που υποβιβάζονται από την Γ΄ Εθνική, οι οποίος θα μπορούν να διατηρήσουν στο δυναμικό τους για μιά σεζόν μέχρι 2 κοινοτικούς ποδοσφαιριστές.
Εξαιρούνται επίσης οι ομάδες που ανεβαίνουν από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Δ΄ Εθνική, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι δύο αλλοδαπούς με την προυπόθεση να τους έχουν στο δυναμικό τους τρία χρόνια.
Τέλος αποφασίσθηκε και φυσικά ψηφίσθηκε τα ερασιτεχνικά σωματεία να μπορούν να κάνουν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μέχρι δύο μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, κάτι πολύ σημαντικό για τα σωματεία, και κυρίως για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους εγκλωβίζοντας σε ομάδες, και έψαχναν τρόπους, και παράθυρα για να ελευθερωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: