Subscribe:

H ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ 2010-2011

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χίου και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, η σέντρα στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Θα λάβουν μέρος 163 ομάδες (οι 99 που έμειναν στην κατηγορία, οι 56 που ανέβηκαν από τα τοπικά πρωταθλήματα και οι 8 υποβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική), οι οποίες θα χωριστούν σε δέκα ομίλους. Για να συμμετέχει ένα σωματείο στο πρωτάθλημα, θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 να υποβάλει δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που στέλνεται στις ομάδες με φροντίδα της Ομοσπονδίας και πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από παράβολο που ορίζεται σε 500 ευρώ (με τραπεζική ή ταχυδρομική επιταγή ή κατάθεση στο ταμείο της ΕΠΟ). Με την παραπάνω δήλωση τα σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το καταστατικό, τις διατάξεις του ΚΑΠ, τους όρους της προκήρυξης, της αντίστοιχης οικονομικής εγκυκλίου και τις διατάξεις κανονισμών, διαφορετικά αποκλείονται από το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα με την δήλωση συμμετοχής οι ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του λογιστηρίου της ΕΠΟ περί μη οφειλής τους, καθώς και αντίστοιχη βεβαίωση της ΕΠΣ που ανήκουν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι δηλώσεις δεν θα γίνονται δεκτές. Βέβαια ο συνολικός αριθμός των ομάδων (163) θα μειωθεί αρκετά, καθώς κάποια σωματεία δεν θα υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Να θυμίσουμε ότι και την καινούργια χρονιά όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται υποχρεωτικά σε γήπεδα τα οποία διαθέτουν χλοοτάπητα, ενώ οι προπονητές θα πρέπει να είναι διπλωματούχοι και θα έχουν πιστοποίηση από την Ένωση στην οποία ανήκουν. Η σύμβαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί στην Επιτροπή Πρωταθλήματος τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες εκ των κανονισμών κυρώσεις. Όσον αφορά τους διαιτητές, θα υπογράφουν αίτηση διορισμού.

Τι θα ισχύσει τη νέα χρονιά
 
Από τη νέα σαιζόν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 21 ετών, οι οποίοι θα αγωνίζονται υποχρεωτικά στο διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ’ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ, και δ του ΚΑΠ. Για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία οι γεννηθέντες από την 01.01.1989 και εντεύθεν, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του πρωταθλήματος. 
Επίσης στο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται μόνο δύο παίκτες που έχουν υπερβεί το 33ο έτος της ηλικίας τους (από 01.01.1977 και μετά). Τα σωματεία που υποβιβάστηκαν από την Γ’ στο Περιφερειακό, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στη δύναμή τους και να χρησιμοποιούν για ένα έτος μέχρι δύο κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, των οποίων τα υφιστάμενα κατά τον υποβιβασμό συμβόλαια εξακολουθούν να έχουν συμβατική διάρκεια και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι συναινεί προς τούτο και ο ποδοσφαιριστής αποδεχόμενος εγγράφως την αλλαγή ιδιότητας του (από επαγγελματία σε ερασιτέχνη). 
Όμοια κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται σε σωματεία που ανέρχονται στο Περιφερειακό να διατηρούν στην δύναμή τους, με δικαίωμα να αγωνίζονται μέχρι δύο (2 ) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εφόσον ανήκαν στην δύναμη του εν λόγω σωματείου την τελευταία τριετία και την επόμενη χρονιά θα μένουν ελεύθεροι. Ακόμη οι ομάδες θα μπορούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να αποκτούν μέχρι δύο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.
Να σημειώσουμε επίσης ότι όλες οι ομάδες υποχρεούνται να συμμετάσχουν στα Πρωταθλήματα υποδομής των τοπικών ΕΠΣ από τις οποίες προέρχονται. Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει, ενώ έχει δηλώσει συμμετοχή εφόσον έχουν αρχίσει, απαγορεύεται η συμμετοχή του (με όλες τις προβλεπόμενες εκ του ΚΑΠ κυρώσεις) στους αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος έως την συμμόρφωσή του.
 
Κλήρωση στο τέλος Αυγούστου 
Στο τέλος Ιουλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και στα μέσα Αυγούστου η Επιτροπή θα προχωρήσει στη σύνθεση των ομίλων. Ο Σαρρής υπογράμμισε ότι δεν θα «σπάσουν» Ενώσεις και ο χωρισμός θα γίνει με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια. Όσον αφορά την κλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου (20 με 25/8).

Δεν υπάρχουν σχόλια: